Kittenbeleid

Het is niet onze doelstelling om het ras van de Britse korthaar te vermeerderen, maar eerder om er een meerwaarde aan te geven.

Daarvoor hebben we voor onszelf, maar ook voor de nieuwe eigenaars een beleid opgesteld waaraan we ons strikt wensen te houden, we sommen deze onderstaand even op.

We zoeken steeds naar compatibele partners voor onze poezen, zo onderhandelen we ook enkel met eigenaars van dekkaters waarin we het volste vertrouwen hebben en die eveneens onze beleidspolicy onderschrijven. Daarvoor eisen we dan ook dezelfde medische kwalificaties van onze dekkaters als dat van onze poezen.

Onze poezen maken allen deel uit van ons gezin omdat wij de mening toegedaan zijn dat een poes niet in een kooi of een afgesloten ruimte hoort. Onze poezen kom je dan ook overal in huis tegen, ze spelen, leven en ravotten in alle kamers van de woning en je vind dan ook op verschillende plekken in huis een kattenbak terug.

We zullen maximaal vijf nestjes per jaar hebben zodat onze poezen kunnen recupereren van het zware moederschap.

Onze kittens verlaten het nest pas op 13 weken, omdat ze dan voldoende zelfstandig zijn en het vaccinatieboekje en de stamboom dan ook volledig in orde zijn.

Van toekomstige eigenaars verwachten we een motivatie waarom ze specifiek voor een Britse korthaar wensen te gaan, daarom dat we vragen zoals “wat kost een kitten bij jullie” nauwelijks zullen behandelen.  wij gaan er immers op dat moment van uit dat de poes niet tot het gezin van de nieuwe eigenaars zal behoren, maar eerder als een speeltje voor de kinderen zal dienen.

Hou ook rekening met onderstaande punten :

  • Je poes kan tot 15 jaar oud worden.
  • Je poes moet jaarlijks zijn/haar vaccinaties krijgen.
  • De poes kan ziek worden waarbij kosten voor een dierenarts onvoorzien kunnen oplopen.
  • Je poes zal al eens krassen maken op meubilair of aan het behang krabben en in een speelse bui kan er ook al eens wat decoratie sneuvelen of kan ze bv. in een kerstboom klauteren.
  • De poes zal in de koudere wintermaanden haar zomervacht afwerpen, zo ook tegen de zomer haar wintervacht, waardoor je bezoek en jijzelf niet haarvrij zullen blijven.
  • Mocht het de bedoeling zijn dat u zelf zou gaan fokken met een van onze poezen, bedenk dan dat wij onze kittens liefst naar particulieren zien verhuizen.
  • Het is in het belang van uw kitten dat u toch regelmatig een kittenbezoekje brengt, zodat deze alvast aan u kan wennen.
  • Bezoek nooit meer dan één cattery per dag, dit om overdraagbare ziekten te vermijden.
  • Hou er tot slot rekening mee dat u ooit afscheid zal moeten nemen van de poes omwille van ouderdom of een ongeneeslijke ziekte.

Als u zich kan vinden in dit kittenbeleid, dan mag u zeker contact met ons nemen, en zullen wij u alvast uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.